Krem z gruszki i buraków z dodatkiem orzeszków ciecierzycowych

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Cześć!

 

Dzisiaj przepis na pyszny krem z gruszki i buraków. Do takiego kremu najlepiej pasuje coś chrupiącego, a więc krem będzie z dodatkiem ciecierzycy w formie orzeszków. Połączenie gruszki i buraka z początku szokuje ale smakuje naprawdę dobrze. :) Z moich składników wychodzą 3 filiżanki kremu.

 

Potrzebujemy:

2 średnich buraków

1 miękkiej gruszki

przyprawy

ciecierzyca

pestki dyni i cukinia do dekoracji

 

Jak robimy?

Moczymy ciecierzycę w zimnej wodzie przez kilka godzin. Po tym czasie płuczemy i gotujemy do miękkości. Buraki również gotujemy aż zmiękną. Najpierw blendujemy gruszkę i wykładamy do miseczki. Kolejno blendujemy buraki, przyprawiamy i wykładamy na mus gruszkowy.

Przygotowujemy orzeszki. Miękką ciecierzycę odcedzamy i płuczemy. Osuszamy i przyprawiamy tak jak chcemy. Wykładamy na rozgrzaną patelnię i mieszamy aż z zewnątrz będzie chrupiąca otoczka. Posypujemy mus i ozdabiamy pestkami dyni.

 

Smacznego! :*

 

20170502_144734-1

Nawigacja po wpisie

  2 comments for “Krem z gruszki i buraków z dodatkiem orzeszków ciecierzycowych

  1. 2 maja 2017 o 23:35

    Całkiem nieźle wygląda, może spróbuję. :)

    • weronika.krzyzanowska
      3 maja 2017 o 07:10

      Polecam! ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×